AGILE LEARNING CENTER KIDS/JEUGD KAMP

Agile Learning Centers (ALC) is launching an initiative in Belgium and we at Agilar are enthousiasts. Agile Learning Centers restore the joy of learning with a surprisingly effective educational approach: intentional culture supporting self-directed learning reinforced by agile management tools.

If you are interested check out the ALC international website or visit the ALC Belgian website where you can find several events. One of these events is the Agile Learning Center kids/jeugd kamp. 

Vrij je eigen ding kunnen doen, je interesses en passies volgen, jezelf ontwikkelen, en al spelend leren, dat is waar dit kamp over gaat. We volgen de aanpak van Agile Learning Centers om een omgeving van vertrouwen te creëren waarin kinderen zelf kunnen bepalen wat er gebeurt en elkaar kunnen meenemen op de leukste avonturen. Ze beleven het kamp van hun leven, terwijl ze vaardigheden leren die in de school vaak overgeslagen worden.

Agile Learning Centers (ALCs) zijn een nieuwe vorm van onderwijs die opgang maakt in de Verenigde Staten. ALCs zijn gebaseerd op spelend leren. Het kind staat centraal en exploreert zijn of haar talenten volledig vanuit de eigen interesses. ALCs maken leren weer leuk, leuker dan vakantie zelfs. Wij willen ALCs in België introduceren, en denken daarbij ook aan vakantie: we organiseren een kamp voor kinderen en jongeren in de herfstvakantie. In dit kamp gaat het erom vrij je eigen ding te kunnen doen, je interesses en passies te volgen, jezelf te ontwikkelen, en al spelend te leren. We volgen de aanpak van ALCs om een omgeving van vertrouwen te creëren waarin kinderen zelf kunnen bepalen wat er gebeurt en elkaar kunnen meenemen op de leukste avonturen. Ze beleven het kamp van hun leven, terwijl ze vaardigheden leren die in de school vaak overgeslagen worden.

De basis van een ALC is self-directed learning. Mensen zijn gemaakt om te leren, en kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Als ze de vrijheid krijgen om hun eigen interesses te volgen en passies uit te werken, leren ze op korte tijd enorm veel. Om dit mogelijk te maken is een cultuur van vertrouwen nodig. Die bouwen we samen op via intentional culture creation: er wordt actief gewerkt aan een positieve cultuur waar iedereen aan bijdraagt, en waarin iedereen wordt gehoord. Om dit alles vorm te geven gebruiken we agile management tools. Dit is een concrete werkwijze en een reeks tools die ontleend zijn aan de informatica en de bedrijfswereld. Daar werd de Agile methodologie uitgewerkt om met precies dezelfde uitdagingen om te gaan.

Voor wie is dit kamp bedoeld?
Voor eenieder die graag spelenderwijs de wereld om zich heen wil ontdekken en dit liefst op eigen initiatief doet.
Voor diegene die zich niet begrepen voelt binnen de huidige manier van lesgeven en op zoek is naar een plek die volop de ruimte biedt aan hun eigen creativiteit en interesses. Een plek waar je ondersteund en gewaardeerd wordt voor wie je bent.
Voor diegene die de leeftijd van 3 heeft bereikt maar nog 19 moet worden.

Wanneer?
In de herfstvakantie: van maandag 30 oktober tot vrijdag 3 november (ook op woensdag 1 november doen we gewoon verder, voor wie wil komen).
Telkens van 9:00 tot 17:00.
Opvang is mogelijk vanaf 8:00 en tot 18:00.

Waar?
Het gaat door in basisschool de Wonderfluit, Achterstraat 18, 9040 Sint-Amandsberg.

Aantal beschikbare plaatsen
Om iedereen de aandacht en kwaliteit te kunnen bieden die bij dit kamp hoort, beperken we het aantal plaatsen tot 25. Meld je op tijd aan om je plaats te verzekeren!

Hoeveel?
De prijs voor dit kamp is 140 euro. Lunch en snack zijn inbegrepen: we voorzien brood, beleg, groentjes, fruit, water.

Wat breng ik mee?
Draag speelkleren en eventueel regenkledij. Verder heb je niets nodig. Maar als je leuke spelletjes hebt, of iets anders dat je wil delen, mag je die altijd meebrengen.

Hoe inschrijven?
Bezoek de website: http://ghent.agilelearningcenters.org/

Heeft u vragen of opmerkingen, neem gerust contact op met Liliana Carrillo via alcghent@gmail.com

This training is over!


Search for similar trainings

Oct 30 - Nov 3 (2017)

Gent, Belgium

58230ebb31e57a0447fca0775902e71c?s=100

Liliana Carrillo

English

This training is over!


Search for similar trainings

Additional info

Additional info

UPCOMING